bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,936.00
ethereum
Ethereum (ETH) $ 4,518.18
binance-coin
Binance Coin (BNB) $ 652.10
tether
Tether (USDT) $ 1.00
solana
Solana (SOL) $ 208.02
cardano
Cardano (ADA) $ 1.68
xrp
XRP (XRP) $ 1.04
polkadot
Polkadot (DOT) $ 39.18
usd-coin
USD Coin (USDC) $ 0.999463
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.221262

Wat is Brokoli Network (BRKL)? Complete Uitleg, Koers en Koopgids!

brokoli network brkl

Inhoud

Brokoli Network (BRKL) is een verademing voor de cryptowereld. Het mag duidelijk zijn dat het belangrijk is om wat aan de klimaatverandering te doen die door mensen wordt veroorzaakt. We hebben met zijn allen gebruik gemaakt van wat de aarde ons te bieden heeft, alleen begint dit aanbod op te raken.

Gelukkig is de cryptowereld ook bezig met de verduurzaming. Zo zijn Bitcoin-miners bijvoorbeeld bezig om op een duurzame manier nieuwe Bitcoin (BTC) te kunnen minen. En komen er steeds meer nieuwe projecten op die hun steentje willen bijdragen aan een betere, schonere en groenere wereld.

Brokolil Network (BRKL) is zo’n project dat hieraan wil bijdragen, en lift mee op de grote metaverse-hype. We leggen je in dit artikel uit wat Brokoli Network is en waar je het BRKL-token kunt kopen.

Het probleem dat Brokoli Network wil oplossen

Het klimaat was in het verleden nooit zo belangrijk toen de blockchaintechnologie werd ontwikkeld. Er werd ineens volop gebruik gemaakt van de verschillende applicaties (dApps) in de Decentralized Finance (DeFi) markt, terwijl mensen niet bezig waren met de mogelijke impact die dit had op het klimaat. Het kost immers veel stroom om een blockchainnetwerk draaiende te houden.

Dit werd steeds erger door de stijgende populariteit van DeFi. Er kwamen steeds meer nieuwe blockchains bij en huidige blockchains raakten overbelast. Denk bijvoorbeeld aan de stijgende transactiekosten en dalende verwerkingstijden van Ethereum (ETH).

Iedere $1 aan crypto-waarde is verantwoordelijk voor $0.66 aan schade op natuur, mens en milieu.

Harvard University

Op deze manier verdergaan was voor de oprichters van Brokoli Network geen optie. Er moest iets gebeuren om de DeFi- en blockchainwereld te verduurzamen. Alleen zo zou de blockchain een langdurige oplossing kunnen zijn om gecentraliseerde diensten en applicaties te decentraliseren.

probleem van crypto en blockchain

Wat is Brokoli Network (BRKL)?

Brokoli Network is een play-to-earn en play-to-impact protocol voor de NFT metaverse. Voor iedere transactie die een gebruiker op Brokoli maakt wordt er een NFT-boom geplant. Dit is een asset waarmee je een passief inkomen kunt verdienen.

Door DeFi en GameFi te combineren wil Brokoli een positieve impact op het klimaat maken. Het project bestaat uit drie onderdelen die allemaal een eigen taak uitvoeren om het doel te kunnen behalen:

  • Brokoli’s Core: milieuvriendelijke gateway voor de populairste DEX’en en dApps.
  • API: ieder blockchainplatform kan de API gebruiken om gebruikers lage klimaat-kosten te laten betalen waardoor de ecologische voetafdruk wordt verminderd.
  • Digital Forest / Brokoli Impact Credits: gebruikers krijgen een NFT die is gebaseerd op het geld dat ze hebben geïnvesteerd om bomen te platen. Deze NFT-bossen kunnen verruild worden als Brokoli Impact Credits. Deze zijn verbonden aan organisaties (partners van Brokoli) die fysieke bossen zullen gaan planten.

Bekijk je liever een video om het nog beter te snappen? Dan raden we je onderstaande video van Brokoli Network zeker aan.

De eerste groene gedecentraliseerde exchange (DEX)

Brokoli ontwikkeld een eigen gedecentraliseerde exchange (DEX) waarmee ze de invloed die crypto op het klimaat heeft willen verminderen. Ondanks hun doelstelling, mag de gebruikerservaring niet beschadigd worden.

De DEX is gebaseerd op het Uniswap V3 model. Het grootste verschil is echter dat de slippage fees worden gebruik om projecten te financieren die bijdragen aan het leveren van hernieuwbare energie, planten van bomen en recycling.

Door de hoge volatiliteit en dus snelle prijsveranderingen, kunnen liquidity providers hun orders vaak niet voor de exact gewenste prijs verhandelen. De slippage is het procentuele verschil dat tussen de ingevoerde en daadwerkelijke prijs mag zitten. Dit wordt voornamelijk gebruikt in het geval dat prijzen ontzettend snel stijgen of dagen, wanneer er bijvoorbeeld een break-out plaatsvindt.

De DEX van Brokoli maakt gebruik van een systeem waardoor gebruikers een trade kunnen uitvoeren die veel dichterbij de ingestelde prijs komt. Hierdoor hebben gebruikers de mogelijkheid om zelf de kosten te bepalen. Deze liggen tussen de 0.05% en 10% per transactie.

De kosten die gebruikers betalen en niet worden gebruikt voor de slippage, zullen worden gebruikt voor het verkleinen van de ecologische voetafdruk van een transactie. Dit zorgt ervoor dat iedere transactie bijdraagt aan het verbeteren van het klimaat, zonder dat de kosten daadwerkelijk vergroot worden.

De gebruiker merkt dit dus niet aan de prijs die hij zal betalen. Ze betalen dezelfde prijzen als ze zouden doen wanneer een trade op Uniswap wordt uitgevoerd. Het enige verschil is dat de overgebleven slippage wordt gebruikt om het klimaat mee te verbeteren.

brokoli network exchange dex

Digital Forest

Ook maakt Brokoli gebruik van het play-to-earn principe om digitale bomen te planten. Deze digitale bomen zijn in feite een NFT en geven gebruikers de mogelijkheid om hun eigen impact op het klimaat te bepalen. Vervolgens kunnen deze gebruikers hun Digital Forests verkopen aan derde partijen.

Door gebruik te maken van de Brokoli-DEX kun je digitale bomen ontvangen. De waarde hiervan wordt gebaseerd op hoeveel je hebt bijgedragen aan het klimaat (met de ingestelde slippage). Er zijn nog meer mogelijkheden om digitale bomen te ontvangen:

digital nft forest
  • Dagelijkse taken uitvoeren;
  • Anderen naar Brokoli verwijzen met jouw speciale link;
  • Posten op social media over Brokoli (voor influencers).

Alle functies die je binnen het DeFi-ecosysteem kunt bedenken kunnen straks uitgevoerd worden met een DEX, dApp of andere productsoort van Brokoli. Door van deze producten gebruik te maken ontvang je speciale NFT’s waarmee jij jouw digitale bos kunt laten groeien.

Het is vervolgens mogelijk om in de metaverse door jouw digitale bos te lopen. Zodra je bent begonnen met de aanleg van jouw bos, is het mogelijk om de bossen van andere gebruikers te bekijken en mee te doen aan het leaderboard. Ook kun je digitale bossen kopen en verkopen aan andere gebruikers met het BRKL-token.

Deze bossen kunnen worden omgezet naar Brokoli Impact Credit. Deze Impact Credits zijn vervolgens te koop door organisaties en bedrijven die een positieve impact op het klimaat willen maken. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van een nieuw bos of het opruimen van plastic in de oceaan.

Het minten van NFT’s kost veel energie, en daarom maakt Brokoli gebruikt van Immutable X om NFT’s te minten met een een layer 2 oplossing. Dit zorgt voor een minimale ecologische voetafdruk die NFT’s met zich meedragen. Het duurt dan namelijk minder lang om de NFT te minten, waardoor er ook minder energie nodig is om dit proces te kunnen voltooien.

Onderstaande video geeft meer informatie over de Digital Forests van Brokoli Network.

Brokoli API

Brokoli Network wil ook oplossingen gaan ontwikkelen waardoor andere projecten van Brokoli gebruik kunnen maken. Zo wordt er een API ontwikkeld waarmee andere ontwikkelaars een applicatie aan hun website kunnen toevoegen die de ecologische voetafdruk van een transactie toont. Vervolgens krijgt de gebruiker de optie om de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Deze API wordt beschikbaar voor marktplaatsen, exchanges en wallets. Hierdoor kunnen andere projecten makkelijk en snel ‘groen’ te werk gaan, zonder dat ze klanten kwijt raken aan Brokoli Network, en ontstaat er een win-win-win situatie (voor de gebruiker, Brokoli Network en de applicatie die de API gebruikt).

Het team achter Brokoli Network

Het team achter Brokoli Network bestaat uit 13 personen, waarvan onderstaande de belangrijkste zijn.

  • Haroldas Pakalniskis is de co-founder en CEO. In het verleden is hij CEO geweest bij Citrus, en heeft ook gewerkt bij Blank Wallet en Mintlayer.
  • Dejan E. is CTO van Brokoli Network. Hij heeft in het verleden gewerkt bij onder andere GateHub, Verify en Receipt Bank.
  • Yatin Ashtikkar is business manager, en heeft in het verleden gewerkt bij onder andere IBM, North America Med Tech Group en Capman Capital Markets.

Ook heeft Brokoli een groot team aan gebruikers en partners, die je in onderstaande afbeelding kunt zien.

partners

Waar kan ik Brokoli Network (BRKL) kopen?

Je kunt het BRKL-token van Brokoli Network op dit moment alleen kopen op Gate.io en gedecentraliseerde exchanges Uniswap (UNI) en Pancakseswap (CAKE). Het is dus helaas niet mogelijk om BRKL te kopen op Binance, LiteBit of Bitvavo, wat wel bij veel andere tokens het geval is.

Weet je niet hoe je gebruik kunt maken van een DEX? In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je BRKL kunt kopen bij Uniswap of Pancakeswap.

Hoe kan ik BRKL opslaan?

Het BRKL-token is een ERC20-token dat op de blockchain van Ethereum draait, en daarom kun je het in wallets bewaren die ERC20-standaarden ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan MetaMask, maar ook aan de hardware wallets van Ledger.

Jouw crypto veilig opslaan met de Ledger Nano!

Hoe sla jij jouw cryptomunten op? Het is belangrijk om dit op een veilige manier te doen. Daarom raadt Cryptoblogger de Ledger Nano X en de Ledger Nano S aan!

Conclusie

Het is duidelijk dat er iets moet gebeuren op het gebied van milieu en klimaat. Blockchains, en dus cryptocurrencies, verbruiken ontzettend veel stroom. En dat is niet bepaald goed voor milieu, dier, klimaat en mens. Brokoli Network wil een positieve impact op onze wereld uitoefenen.

Door een eigen metaverse te creëren waarin mensen bossen kunnen planten, wil Brokoli ervoor zorgen dat mensen gebruik gaan maken van hun producten. Deze producten zijn er op ingericht om de ecologische voetafdruk van de gebruiker te verkleinen, en daar bedanken ze de gebruiker maar al te graag voor.

Zodra iemand gebruik maakt van een product van Brokoli, ontvangen ze NFT Trees. Met deze bomen kunnen gebruikers vervolgens een Digital Forest planten. Dit bos kunnen ze vervolgens weer verkopen aan organisaties en instellingen die een positieve impact op het klimaat willen maken, door bijvoorbeeld bossen aan te leggen of plastic op te ruimen.

Wij zijn erg benieuwd wat jij van Brokoli Network vindt. Of heb je misschien nog vragen? In beide gevallen kun je hieronder een reactie achterlaten, waarna we zo snel mogelijk op je proberen te reageren.

Disclaimer: Dit artikel is geen investeringsadvies, het enige doel van het artikel is informatie te geven over crypto, zodat je er meer over leert begrijpen. Doe altijd zelf onderzoek voordat je besluit ergens in te investeren.

Dit artikel is geschreven door...

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Korting op de Crypto Masterclass!

crypto masterclass review

Nieuwe artikelen!

LiteBit

LiteBit Guide

LiteBit is een Nederlandse cryptocurrency exchange die werd gelanceerd in 2013. De beurs biedt een breed scala aan cryptocurrencies die

Crypto kopen?
Natuurlijk bij LiteBit!

logo van litebit

Crypto Koers!

Bitcoin (BTC)
1.86%
$ 58,936.00
$ 1,096.21
⇣ 57,110.00
26 Nov
⇡ 59,215.00