bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,277.83
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,512.12
tether
Tether (USDT) $ 1.00
bnb
BNB (BNB) $ 605.59
solana
Solana (SOL) $ 173.11
xrp
XRP (XRP) $ 0.609175
staked-ether
Lido Staked Ether (STETH) $ 3,507.24
usd-coin
USDC (USDC) $ 1.00
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.195890
the-open-network
Toncoin (TON) $ 7.18

Is Coinmerce een betrouwbare en veilige crypto exchange?

coinmerce betrouwbaar en veilig

Inhoud

Wanneer je in Nederland of België crypto wilt kopen, kom je al snel bij Coinmerce uit. Dit is een Nederlandse crypto exchange die de afgelopen jaren flink is gegroeid. Niet gek, want bij Coinmerce kun je steeds meer cryptocurrencies kopen en tokens staken of inzetten voor Earn. Maar natuurlijk moet de exchange ook betrouwbaar zijn. Wij doken in de betrouwbaarheid en veiligheid van Coinmerce, en vertellen je of je hier zonder zorgen crypto kunt verhandelen.

Is Coinmerce betrouwbaar?

nick en luc smits van oyen
Nick en Luc Smits van Oyen

Coinmerce is een betrouwbare crypto exchange. Het bedrijf is in Nederland gevestigd en heeft meerdere fysieke adressen. Sterker nog, Coinmerce heeft zelfs een fysiek adres dat door iedereen, zonder afspraak, is te bezoeken.

Op de website van Coinmerce is het bedrijf transparant over de diensten die het aanbiedt en kosten die ze rekenen. Ook vind je makkelijk meer over de mensen die Coinmerce hebben opgericht. Dit zijn de broers Nick Smits van Oyen en Luc Smits van Oyen.

Hoe is Coinmerce gereguleerd?

Coinmerce staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK) en wordt gereguleerd door De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Diensten (AFM). Zij houden Coinmerce in de gaten en zorgen ervoor dat het bedrijf zich aan de Nederlandse wet- en regelgeving houdt.Dit is ook de reden dat iedereen zijn identiteit moet verifiëren middels de Know-Your-Customer (KYC) procedure om crypto te verhandelen op de Coinmerce exchange. Dit is in lijn met de AML-wetgeving (Anti Money Laundering).

Coinmerce ervaringen

Even zoeken op het internet en je komt veel positieve ervaringen tegen die mensen met Coinmerce hebben. Gebruikers geven aan dat Coinmerce een betrouwbare crypto exchange is die transparant tegenover zijn klanten is. Eerder schreven we een Coinmerce review waarin wij onze persoonlijke ervaringen deelden.

Is Coinmerce een scam of oplichting?

Je hoeft jezelf geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid van deze Nederlandse crypto exchange, want Coinmerce is geen scam of oplichting. Het bedrijf wordt gereguleerd en gecontroleerd door De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Diensten (AFM).

Is Coinmerce een veilige crypto exchange?

Coinmerce is naast betrouwbaar ook erg veilig. In het verleden zijn er nog geen hacks geweest bij Coinmerce waar persoonsgegevens of cryptocurrencies zijn gestolen. Zelf geeft Coinmerce aan dat ze het grootste gedeelte van de cryptocurrencies die klanten hebben op cold storage bewaren. Cold storage, vergelijkbaar met hardware wallets, zijn de veiligste manier voor opslag van crypto.

De website van Coinmerce is voorzien van SSL-versleuteling. Hierdoor zijn alle gegevens die je over de website verstuurt beveiligd middels cryptografie.Je kunt zelf ook veel doen om jouw Coinmerce-account zo veilig mogelijk te houden. Dat begint bij het kiezen van een sterk wachtwoord. Zorg ervoor dat het wachtwoord uit minimaal 10 (kleine en grote) letters, cijfers en speciale tekens bestaat. Je doet er goed aan om geen persoonlijke gegevens, zoals een geboortedatum of de naam van een huisdier, in je wachtwoord op te nemen.

Het is ook aan te raden om twee-factor authenticatie (2FA) in te schakelen binnen je Coinmerce-account. Dit is een methode die jouw account extra beveiligd door bij iedere inlogpoging een extra code naar jouw telefoonnummer of e-mailadres te sturen. Je kunt pas succesvol inloggen zodra je deze code hebt ingevoerd.

Waarom is Coinmerce betrouwbaar en veilig?

  • Je kunt jouw account met twee-factor authenticatie beveiligen;
  • Coinmerce wordt regelmatig beoordeeld door gerenommeerde derden;
  • Het bedrijf staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel;
  • Op de website worden transacties en dataoverdrachten beveiligd middels SSL-versleuteling;
  • De exchange verifieert de identiteit van gebruikers;
  • Nederlandstalige en goed bereikbare klantenservice;
  • Het bedrijf staat onder toezicht van de AFM en DNB;
  • Coinmerce bewaart zijn cryptocurrencies op cold storage.

Disclaimer: Dit artikel is geen investeringsadvies, het enige doel van het artikel is informatie te geven over crypto, zodat je er meer over leert begrijpen. Doe altijd zelf onderzoek voordat je besluit ergens in te investeren.

Dit artikel is geschreven door...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Korting op de Crypto Masterclass!

crypto masterclass review

Nieuwe artikelen!

Crypto kopen?
Natuurlijk bij LiteBit!

logo van litebit

Crypto Koers!

Bitcoin (BTC)
0.87%
$ 70,277.83
$ 611.42
⇣ 69,697.67
11 Apr
⇡ 71,199.08