bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 40,166.00
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,309.96
tether
Tether (USDT) $ 1.00
binance-coin
Binance Coin (BNB) $ 314.67
cardano
Cardano (ADA) $ 1.27
xrp
XRP (XRP) $ 0.708338
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.209239
usd-coin
USD Coin (USDC) $ 0.998432
polkadot
Polkadot (DOT) $ 14.75
binance-usd
Binance USD (BUSD) $ 1.00

Wat is Fetch.ai (FET)? – Complete Uitleg, Koers en Koopgids

fetch.ai fet

Inhoud

Fetch.ai is een in Cambridge gevestigd laboratorium en platform voor artificial intelligence dat bouwt aan een gedecentraliseerd machine learning platform op basis van distributed ledger technology, dat veilig delen, verbinden en transacties mogelijk maakt door gebruik te maken van gegevens die zich wereldwijd bevinden. Fetch.ai beschrijft zichzelf als een “gedecentraliseerde digitale weergave van de echte wereld waarin autonome software agents nuttig economisch werk verrichten”. Fetch.ai werd begin 2017 opgericht na de fusie van twee onafhankelijke bedrijven, Itzme AI en uVue.

Fetch.ai (FET) token

De digitale cryptomunt van het Fetch.a project heet iFET. FET is een ERC-20 token gebouwd op de Ethereum blockchain. Er zal een vast aantal deelbare tokens in circulatie worden gebracht die op het Fetch.ai netwerk worden gebruikt als de digitale valuta voor alle transacties. Op dit moment zijn iets minder dan 700 miljoen tokens in circulatie en er zullen maximum 1.2 miljard tokens worden gecreëerd. Het verdelen van de tokens werd gedaan via een openbare verkoop, seed investors en privé verkoop, oprichters en team, adviseurs, ecosysteem en staking rewards.

De Fetch.ai (FET) token wordt door “agents” gebruikt om te betalen voor specifieke diensten en is daarnaast ook een belangrijke manier om goed gedrag op het netwerk te stimuleren. FET is de betalingsmethode voor alle transactiekosten, en ook een terugbetaalbare methode voor registratie op het grootboek, en kan worden gestaked om het netwerk te beveiligen. De Fetch token geeft de agents toegang tot de digitale wereld. Het stelt hen in staat om in de hele wereld op meerdere locaties te bestaan en deze te verkennen op zoek naar andere agents om waarde aan te leveren of uit te halen.

De Fetch.AI (FET) token heeft 3 functies. Met de FET Token kun je een “agent” op het netwerk bouwen en implementeren. Het bouwen van een agent kan worden vergeleken met staken, waarbij de agent het recht krijgt om op het netwerk te opereren. Door een kleine hoeveelheid FET tokens te betalen, krijgen software ontwikkelaars ten tweede toegang tot op Machine Learning gebaseerde hulpprogramma’s om een autonome agent te trainen en collectieve intelligentie op het netwerk in te zetten. Ten derde worden validation nodes ingeschakeld door FET tokens te staken. Dit wordt gedaan om het netwerk te beveiligen en reputatie op te bouwen.

artificial intelligence

Autonomous Economic Agents (AEA)

Fetch.AI omschrijft Autonomous Economic Agents of AESs als “een intelligente agent die optreedt namens een eigenaar, met beperkte of geen inmenging, en wiens doel het is om economische waarde voor de eigenaar te genereren.” Een agent is alles dat kan worden gezien als het waarnemen van zijn omgeving door middel van sensoren en inwerken op die omgeving door middel van effectoren. Met “autonomous” wordt bedoeld “onafhankelijk of zelfbesturend”.

AEA’s zijn gericht op het genereren van economische waarde. Dat doen ze door middel van gespecialiseerde softwaremodules die Fetch.ai skills noemt. AEA’s verwerven autonoom nieuwe skills, hetzij door directe aanschaf van softwaremodules of door “collective learning”. Het protocol voor collectief leren maakt het mogelijk om samen te werken aan het trainen van een model zonder dat er vertrouwen tussen de verschillende deelnemers nodig is. De deelnemers stemmen op updates van het model en alleen updates die een bepaalde kwaliteitsdrempel overschrijden, worden geaccepteerd.

Open Economic Framework (OEF)

Het Open Economic Framework (OEF) samen met Decentralized Ledger Technologies (DLT’s) stellen AEA’s in staat waarde te creëren door hun interactie met andere AEA’s. Het Open Economic Framework (OEF) bestaat uit protocollen, programmeertalen en marktmechanismen die de agents gebruiken om elkaar te zoeken en te vinden, met elkaar te communiceren en met elkaar te handelen. Als zodanig definieert de OEF de gedecentraliseerde virtuele omgeving die API’s levert en ondersteunt voor autonome externe softwareagenten als Autonomous Economic Agents (AEA’s).

Fetch Smart Ledgers

Het onderliggende Smart Ledger combineert elementen van blockchain en directed acyclic graph (DAG) technologies met ingebouwde AI, een consensusmechanisme en een gegevensarchitectuur die “miljoenen agents kan ondersteunen die samen transacties uitvoeren”. DAG is een alternatieve distributed ledger technology voor de blockchain. Het is vooral bekend omdat het gebruikt wordt bij projecten zoals Hedera Hashgraph, IOTA en Byteball.

Fetch.AI verzamelt transacties in een chain en wijst deze tegelijkertijd toe aan verschillende transactiebanen. Een geldige transactie onder Fetch.Ai wordt gedefinieerd als een transactie die informatie bevat over de bronnen waarvan het gebruik maakt. Als de transactiecapaciteit van het systeem beperkt wordt, kan het alleen worden uitgebreid door chain forking, en Fetch.AI volgt de oorsprong van de nieuwe forks door parameters in te stellen op basis van de gebruikte resources.

data collection

Welk probleem lost Fetch.ai op?

Het team achter Fetch.AI gaat ervan uit dat een open, gedecentraliseerd systeem beter is gepositioneerd om samen te werken in de opkomende machine learning economie dan een gecentraliseerd systeem. Fetch.AI heeft als doelstelling het gebruiken van menselijke of organisatorische tussenpersonen om de toegang tot de knowledge base te controleren te verminderen. Aan de hand van machine learning en blockchain technologie kunnen gegevens die vroeger misschien als economisch waardeloos werden gezien nu wel waarde krijgen en mogelijk nieuwe technologische ontwikkelingen helpen verkrijgen.

Fetch.ai wordt voorgesteld als de basis van toekomstige gedecentraliseerde digitale data platformen. Dit project heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in een groot aantal industrieën en de efficiëntie te verbeteren door optimalisatie van bestaande systemen. Fetch.ai heeft als doel om oplossingen te bieden en alledaagse problemen te verbeteren en te optimaliseren door middel van intelligent delen van gegevens, machine learning en AI. Een van de eerste producten die Fetch.AI op de markt heeft gebracht om aan te tonen wat hun technologie kan uitvoeren is het Decentralized Delivery Network (DDN).

Decentralized Delivery Network (DDN)

Het Decentralized Delivery Network (DDN) biedt de infrastructuur om pizza’s, mensen en pakketten over de hele wereld te bezorgen. Dit raamwerk is het resultaat van 2 jaar lang werken, het opzetten van sterke partnerschappen en experimenteren met gedecentraliseerde multi-agentsystemen in de mobiliteitsruimte – met name met toeleveringsketens, autonome voertuigen, leveringsnetwerken en de Britse treininfrastructuur. In het filmpje hieronder wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe het Decentralized Delivery Network kan worden gebruikt voor taxi-diensten.

Fetch AI (FET) Koers

FET werd in maart van 2019 voor de eerste keer verhandeld op verschillende beurzen. De prijs van FET was toen iets meer waard dan $ 0.35 cent. De koers van FET bleef een jaar lang dalen en bereikte begin april een dieptepunt van ongeveer $ 0.10 cent. Hierna begon de prijs van de Fetch.ai token opnieuw te stijgen, eerst geleidelijk maar tegen het begint van 2021 opnieuw heel hard. De prijs bereikte een piek in april van 2021 toen de token iets meer dan $ 0.80 cent waard was. Op het moment van schrijven heeft een FET token een waarde van ongeveer $ 0.25 cent en is dit project nummer 147 in de lijst op coinmarketcap.

Waar kan ik Fetch.AI (FET) kopen?

Geloof je in dit project en wil je daarom Fetch.ai (FET) kopen? Je kunt FET op dit moment kopen op bijna alle grote crypto exchanges. In Nederland kan dit bij ByBit, Bitcoin Meester en natuurlijk ook op Bitvavo en Binance. Daarnaast kun je FET kopen op gedecentraliseerde exchanges (DEX) zoals Uniswap en Sushiswap. Aangezien Fetch.ai op de Ethereum blockchain gebouwd is, en FET dus een ERC-20 token is, kun je het token op elk Ethereum adres vasthouden waarvan je de private keys bezit. Wij raden natuurlijk aan om een hardware wallet te gebruiken zoals de Ledger Nano om je FET op te bewaren.

Jouw crypto veilig opslaan met de Ledger Nano!

Hoe sla jij jouw cryptomunten op? Het is belangrijk om dit op een veilige manier te doen. Daarom raadt Cryptoblogger de Ledger Nano X en de Ledger Nano S aan!

Disclaimer: Dit artikel is geen investeringsadvies, het enige doel van het artikel is informatie te geven over crypto, zodat je er meer over leert begrijpen. Doe altijd zelf onderzoek voordat je besluit ergens in te investeren.

Dit artikel is geschreven door...

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Korting op de Crypto Masterclass!

crypto masterclass review

Nieuwe artikelen!

bitrobby review

BitRobby Review

Maak jij al gebruik van een crypto tradingbot? Wanneer je geen tijd, energie of moeite in crypto trading wilt steken,

Crypto Koers!

Bitcoin (BTC)
0.02%
$ 40,166.00
$ 8.03
⇣ 39,152.00
29 Jul
⇡ 40,807.00