bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 40,166.00
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,309.96
tether
Tether (USDT) $ 1.00
binance-coin
Binance Coin (BNB) $ 314.67
cardano
Cardano (ADA) $ 1.27
xrp
XRP (XRP) $ 0.708338
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.209239
usd-coin
USD Coin (USDC) $ 0.998432
polkadot
Polkadot (DOT) $ 14.75
binance-usd
Binance USD (BUSD) $ 1.00

Wat is Kyber Network (KNC)? – Complete uitleg, koers en koopgids

kyber network knc

Inhoud

Heb je wel eens van Kyber Network gehoord? Ze maken het handelen van munten op de gedecentraliseerde exchanges (DEX) een stuk makkelijker. Toch begrijp ik dat je misschien nog niet goed weet wat Kyber Network is, en daarom zou ik je daar graag meer over vertellen. Zo weet je precies wat het is, hoe het werkt en waar je KNC-tokens kunt kopen. In dit artikel lees je dus alles wat je moet weten over Kyber Network en zijn eigen token KNC.

Wat is Kyber Network?

Kyber Network is een gedecentraliseerde manier om bepaalde munten te verhandelen. Het is een protocol waarmee bijvoorbeeld Ethereum (ETH) en andere ERC-20 tokens die op het netwerk van Ethereum werken te verhandelen zonder dat je daar een exchange voor nodig hebt. 

Een manier om het simpel met een voorbeeld uit de echte wereld uit te leggen is bijvoorbeeld met een winkel. Een bepaalde winkel accepteert alleen dollars, terwijl jij alleen euro’s hebt. De winkeleigenaar is niet geïnteresseerd in de euro’s omdat hij daar niet zoveel mee kan, dus wil hij zijn inkomsten alleen in dollars ontvangen. Kyber Network maakt dit op een gedecentraliseerde manier mogelijk. Er komt dus geen entiteit bij kijken die verantwoordelijk is voor het omwisselen van de munten en daarvoor een dikke commissie rekent. 

Het werkt daardoor goed met dApps, gedecentraliseerde applicaties waarbij je via Kyber Network met verschillende crypto kunt betalen voor eenzelfde service. Ook gedecentraliseerde exchanges (DEX) gebruiken het Kyber Network protocol voor het verhandelen van munten. Het Kyber Network protocol voegt namelijk liquiditeit toe aan deze exchanges, waardoor het handelen in verschillende munten een stuk makkelijker en toegankelijker is.

Kyber Network en liquiditeit. 

Kyber Network voegt dus liquiditeit toe aan gedecentraliseerde exchanges, maar waarom is dat zo belangrijk? 

In een handelsomgeving, of dit nu in de traditionele handel of de cryptohandel is, geeft liquiditeit aan hoe makkelijk het is om iets te verhandelen. Hoeveel er direct beschikbaar is zonder dat daar allemaal extra handelingen aan van pas moeten komen. Als je het hebt over een alledaagse situatie, dan gaat het bijvoorbeeld over hoeveel contant geld je in je portemonnee hebt om iets te kopen in een winkel waar je alleen contant kan betalen. Heb je geen liquiditeit dan moet je eerst naar de bank of de pinautomaat om geld te halen en jezelf dus liquiditeit te verschaffen. 

Vertaal je dat naar een DEX dan betekent dat, dat als jij een bepaalde munt moet verkopen om bijvoorbeeld geld voor een spoedoperatie bij elkaar moet krijgen, je wel afhankelijk bent naar de vraag. Is er namelijk niemand die jouw munt voor de marktprijs wilt kopen, dan heb je een probleem. Dan kun je de munt voor een lagere prijs aanbieden, maar dat is natuurlijk geen ideale situatie. In een gecentraliseerde exchange worden vraag en aanbod naast elkaar gelegd en komt daar een marktprijs uit, maar in een DEX ben je in principe totaal afhankelijk van of je iemand vindt die de transactie die jij aanbiedt met jou wilt doen. 

Dit is waar Kyber Network op het toneel komt, want het protocol voegt liquiditeit toe aan een DEX, zodat je alsnog zonder veel moeite tegen de marktprijs kunt handelen. 

Hoe werkt Kyber Network?

Dus die liquiditeit maakt transacties makkelijker, hoe werkt dit dan? Op het moment werkt Kyber Network alleen met de smart contracts op het ETH netwerk en dus ondersteunt het vele andere munten die ook via het ETH netwerk verhandelt worden. 

Het Kyber Network protocol zorgt ervoor dat het reserves aan het netwerk toevoegt die voor liquiditeit zorgen. Dat doet het door direct te verbinden met tokenhouders, market makers en verschillende DEX via smart contracts.

Hoe ziet de werking van Kyber er dan uit?

De simpele transactie gaat altijd naar het basisnetwerk, dus je kunt een token als Augur (REP) met ETH verhandelen omdat Kyber Network en Augur beiden met het Ethereum protocol werken. Heb je dus Augur tokens waarmee je wilt ETH wilt kopen, dan is dat een relatief simpel proces. 

Het netwerk stuurt jouw verzoek voor een transactie in een smart contract naar het netwerk van Kyber Network. Deze smart contract zoekt dan naar het beste aanbod met ETH munten in zijn reserve en als die gevonden is zet het netwerk de transactie in het nieuwste blok waardoor de transactie daarmee voltooid wordt. 

Bij de tweede transactie wordt het Kyber Network pas echt interessant. Wat als je namelijk OmiseGO (OMG) wilt kopen met je Augur tokens. Omdat dit geen standaard handelspaar is moet je normaal gesproken eerst je Augur omzetten naar een algemeen geaccepteerde munt zoals Ethereum of Bitcoin, dan betaal je dus twee keer transactiekosten en je moet twee keer wachten totdat de transactie voltooid is. 

investeren in crypto

Met Kyber Network is dat niet meer het geval. Dit proces gaat namelijk als volgt. Net zoals met de andere transactie is ETH de belangrijke munt die met beide munten handelsparen vormt. 

  • Eerst stuur je jouw verzoek voor een transactie in een smart contract naar het netwerk van Kyber Network. 
  • Die gaat dan op zoek in zijn reserves naar het beste aanbod voor ETH munten. 
  • De smart contract stuurt dan jouw Augur munten naar het netwerk en het netwerk voegt de ETH munten toe aan de smart contract. 
  • Vervolgens gaat deze met de ETH munten op zoek naar het beste aanbod van OMG munten. 
  • Als het netwerk deze gevonden heeft, maakt het de transactie van ETH naar OMG wordt de smart contract voltooid en krijg jij dus de OMG munten te zien. 

Hoewel deze transactie dus meer stappen heeft, wordt ook deze in één transactie op de blockchain verwerkt, waardoor je dus maar één keer de vergoeding moet betalen en op de transactie van één blok hoeft te wachten. Voor dApps is dit dus een handig systeem. Stel je namelijk eens voor dat een gedecentraliseerde app op OmiseGO werkt. Zonder Kyber Network kan je de vergoeding die bij het gebruik van de app hoort alleen met OMG of bijvoorbeeld ETH betalen. Maar met Kyber Network kun je dat met alle munten die op het ETH protocol lopen, waardoor een app toegankelijker is voor een groter publiek. 

Wat kan ik met Kyber Network Crystal Legacy (KNC) munten?

De KNC munten zijn zoals bij de munten van de meeste cryptovaluta de sleutel tot het succes van Kyber Network. Omdat het in zijn geheel gedecentraliseerd werkt, zijn de munten nodig om transacties op het netwerk van Kyber Network te kunnen valideren. Je krijgt dus een stukje beheer over het netwerk met het bezit van KNC tokens. De houders van Kyber tokens voegen liquiditeit aan het netwerk toe en worden daarvoor beloond met ETH tokens. 

Wat is de koers van Kyber Network?

KNC werd midden in de bull market van 2017 uitgebracht en bereikte al snel het hoogste punt van meer dan vier euro. Toen de markt instortte was dat met Kyber Network niet anders en de munt verloor meer dan 95% van zijn waarde, maar sinds eind 2019 zit de waarde van KNC weer in de lift en na de bull market tussen januari en april van 2021 was de waarde alweer met meer dan 1000% gestegen tot boven de twee euro. 

Ga voor de huidige koers van Kyber Network naar https://coinmarketcap.com/nl/currencies/kyber-network-crystal-legacy/

Wat is de verwachting van Kyber Network? 

Dat is lastig te zeggen. Zoals gezegd ging de waarde in de bull market van 2021 flink omhoog, maar dat kan van bijna alle crypto munten gezegd worden en is niet direct een indicatie van het succes van het project. 

Op dit moment werkt Kyber Network alleen nog op het Ethereum protocol, waardoor het dus op een relatief klein deel van de markt actief is. Als ze met andere grote netwerken gaan samenwerken kan de koers zomaar een explosieve stijging doormaken, maar dat hangt af van de projecten die er in de pijplijn zitten voor de komende tijd. Daarentegen kan de koers ook dalen. Kyber Network heeft namelijk verschillende concurrenten die een vergelijkbaar product aanbieden, op dit moment zijn ze duidelijk de grootste, maar dat zou kunnen veranderen. 

Waar kan ik Kyber Network (KNC) kopen? 

Het eigen token van Kyber Network is verkrijgbaar op vrijwel alle grote exchanges. Je kunt KNC bijvoorbeeld bij het Nederlandse Bitvavo kopen en dat kun je dan simpel met iDeal doen. Daarnaast vind je Kyber Network ook op grote exchanges zoals Coinbase, Gemini, Binance en Kucoin. Op de meeste exchanges kun je KNC met creditcard, bankpas of andere crypto kopen.  

Hoe kan ik mijn Kyber Network munten bewaren? 

Je kunt je Kyber Network munten op een aantal verschillende manieren bewaren. Je kunt bijvoorbeeld op de verschillende exchanges bewaren, of ze verplaatsen naar een hot wallet zoals bijvoorbeeld de software wallet van Metamask. Zoek je een veiligere manier om je KNC tokens te bewaren, dan kun je voor een cold wallet kiezen. De verschillende hardware wallets van Ledger en Trezor kunnen dan een goeie optie zijn.  

Jouw KNC-tokens veilig opslaan met de Ledger Nano!

Hoe sla jij jouw cryptomunten op? Het is belangrijk om dit op een veilige manier te doen. Daarom raadt Cryptoblogger de Ledger Nano X en de Ledger Nano S aan!

Disclaimer: Dit artikel is geen investeringsadvies, het enige doel van het artikel is informatie te geven over crypto, zodat je er meer over leert begrijpen. Doe altijd zelf onderzoek voordat je besluit ergens in te investeren.

Dit artikel is geschreven door...

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Korting op de Crypto Masterclass!

crypto masterclass review

Nieuwe artikelen!

bitrobby review

BitRobby Review

Maak jij al gebruik van een crypto tradingbot? Wanneer je geen tijd, energie of moeite in crypto trading wilt steken,

Crypto Koers!

Bitcoin (BTC)
0.02%
$ 40,166.00
$ 8.03
⇣ 39,152.00
29 Jul
⇡ 40,807.00