bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 39,999.00
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,297.87
tether
Tether (USDT) $ 1.00
binance-coin
Binance Coin (BNB) $ 312.52
cardano
Cardano (ADA) $ 1.28
xrp
XRP (XRP) $ 0.708310
usd-coin
USD Coin (USDC) $ 0.998959
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.208311
polkadot
Polkadot (DOT) $ 14.44
binance-usd
Binance USD (BUSD) $ 0.999834

Ledger Nano X review: Veilig je crypto opslaan

cryptocurrency

Inhoud

Wat is de Ledger Nano X?

De Ledger Nano X is een hardware wallet waar je veilig je crypto kunt bewaren zonder dat deze kan worden gehackt. De Ledger Nano X ziet eruit als een soort usb-stick maar dan met een klein schermpje en met een stalen omhulzing. De Ledger heeft maar 2 knoppen, waardoor deze zeer gemakkelijk in gebruik is. Deze hardware wallet is zeer geschikt als je meerdere coins wilt opslaan. Als je echter van plan bent om maar een paar coins op te slaan, dan kun je misschien beter kiezen voor de Ledger Nano S. Deze is namelijk een stuk goedkoper en is op gebied van gebruik en veiligheid vrijwel hetzelfde.

ledger nano x

Voordelen

Hoe werkt de Ledger Nano X?

De Ledger werkt alleen als deze is verbonden met je computer, dit kun je doen via een Bluetooth verbinding, of doormiddel van de usb kabel die is meegeleverd. Daarnaast zul je Ledger Live op je computer moeten downloaden. Ledger Live is een gratis programma waarmee je je coins kunt managen/beheren die op je Ledger staan. Ledger Live is heel gemakkelijk te downloaden via de officiële website van Ledger. Gebruik je liever je mobiel voor het beheren van je coins, dan kun je ook de Ledger Live app downloaden. Als je Ledger Live hebt gedownload dan kun beginnen met het opslaan van je coins in je Ledger. Hoe je coins opslaat met Ledger Live leg ik je hieronder uit.

Coins beheren met Ledger Live

Ledger Live is het programma waarmee je je Ledger beheert. Ledger Live is gratis te downloaden voor op je computer, tablet of mobiel. Om alleen je balans in te zien, kun je inloggen met je wachtwoord. Maar wil je echt je coins beheren, dan zul je je Ledger Nano X moeten verbinden met Ledger Live. Het maken van verbinding kan doormiddel van Bluetooth, of doormiddel van het meegeleverde kabeltje. 

Om een coin op te slaan moet je eerst de bijhorende app downloaden op je device. Deze app kun je heel gemakkelijk downloaden door in het linker menu te kiezen voor ”’Manager’. Vervolgens kun je een account aanmaken voor de coin, dit doe je door in het linker menu te kiezen voor “Accounts”. Als je de app hebt gedownload en een account hebt aangemaakt dan kun je de betreffende coin naar je account sturen, dit doe je door te kiezen voor “Receive” in het menu. 

In de afbeelding hieronder zie je hoe Ledger Live eruit ziet op je computer. Het dashboard is zoals je kunt zien erg simpel en gebruiksvriendelijk. 

Ledger Live

Waarom een hardware wallet gebruiken?

De meest veilige manier om je crypto op te slaan, is door een hardware wallet te gebruiken. De meeste mensen kopen hun cryptocurrency op een exchange en laten vervolgens hun crypto ook voor langere tijd op de exchange staan. Dit is echter niet slim, omdat het geen veilige plek is om je crypto op te slaan. De exchange kan namelijk worden gehackt en daarbij jou coins verliezen. Daarnaast ben je niet meer de baas over je eigen coins, omdat de exchange jou private keys in bezit heeft. 

“Not your keys, not your bitcoins”

Met een hardware wallet ben jij zelf de baas over je crypto, je bezit namelijk je eigen private keys. Een private key is een sleutel in de vorm van een moeilijke code met cijfers en getallen. Doormiddel van je private keys heb je altijd toegang tot je coins, zelfs als je je hardware wallet kwijt zou raken. 

Een hardware wallet kan niet worden gehackt. Zelfs als een hacker in je computer zou kunnen komen, dan kan  hij nog steeds niet bij je private keys en je coins. Dit komt namelijk omdat je private keys offline zijn opgeslagen.

Dus als jij je crypto op de meest veilige manier wilt opslaan, dan zou ik zeker overwegen om een hardware wallet aan te schaffen.

Is iets nog niet helemaal duidelijk?

Mocht je nog een vraag hebben, stel dan gerust je vraag hieronder in de reacties.  

Disclaimer: Dit artikel is geen investeringsadvies, het enige doel van het artikel is informatie te geven over crypto, zodat je er meer over leert begrijpen. Doe altijd zelf onderzoek voordat je besluit ergens in te investeren.

Dit artikel is geschreven door...

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Korting op de Crypto Masterclass!

crypto masterclass review

Nieuwe artikelen!

bitrobby review

BitRobby Review

Maak jij al gebruik van een crypto tradingbot? Wanneer je geen tijd, energie of moeite in crypto trading wilt steken,

Crypto Koers!

Bitcoin (BTC)
4.02%
$ 39,999.00
$ 1,607.96
⇣ 39,019.00
28 Jul
⇡ 40,807.00