bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,670.00
ethereum
Ethereum (ETH) $ 4,414.46
binance-coin
Binance Coin (BNB) $ 616.03
tether
Tether (USDT) $ 0.998660
solana
Solana (SOL) $ 204.15
cardano
Cardano (ADA) $ 1.64
xrp
XRP (XRP) $ 1.03
polkadot
Polkadot (DOT) $ 38.56
usd-coin
USD Coin (USDC) $ 0.999462
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217077

LiteBit Guide

LiteBit

Inhoud

LiteBit is een Nederlandse cryptocurrency exchange die werd gelanceerd in 2013. De beurs biedt een breed scala aan cryptocurrencies die kunnen worden verhandeld, zoals Bitcoin, Ether, Dogecoin en in totaal 50+ verschillende crypto’s. Zelfs Shiba Inu, die onlangs in populariteit is gestegen, is nu beschikbaar op deze beurs. LiteBit gebruikers handelen niet onderling met elkaar, maar alleen met het bedrijf LiteBit zelf. LitBit koopt zelf cryptomunten in op andere grote exchanges en wisselt voor haar klanten de gestorte euro’s naar de crypto’s en tokens beschikbaar op het platform.

1. LiteBit uitleg

Litebit werd op die manier opgezet om het zo makkelijk en laagdrempelig mogelijk te maken voor eindgebruikers om cryptomunten te kopen en te verkopen. De klantenondersteuning is 24/7 beschikbaar om de gebruikers te helpen wanneer ze extra hulp nodig hebben. In 2019 en 2020 werd Litebit beloond met de prijs voor de ‘Best Crypto Broker‘. Hoe LiteBit gebruiken? Litebit is beschikbaar via de browser maar ook via de LiteBit app, die beschikbaar is in de App Store en op Google Play.

LiteBit app

2. Litebit review

2.1 Betrouwbaarheid en veiligheid

LiteBit is zeker en vast een betrouwbaar platform. LiteBit is sinds november 2020 officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB). De Rotterdamse broker voldoet op deze manier als een van de eerste cryptopartijen aan de eisen van de toezichthouder DNB. Met de verkregen registratie in Nederland bewijst LiteBit dat het de veiligheid van haar gebruikers en die van de sector in het algemeen serieus neemt. Hoe zit het met de veiligheid van LiteBit? Is LiteBit veilig? LiteBit is een grote makelaar die al vele jaren actief is in de cryptocurrency-wereld. LiteBit heeft in een crypto exchange veiligheidsonderzoek van ICORating eind 2018 een goede A- ontvangen met 8.75 van de 10 behaalde punten.

2.2 Gebruiksvriendelijkheid

LiteBit profileert zich als een heel gebruiksvriendelijk platform en is daarom heel makkelijk om te gebruiken. De exchange was dan ook één van de eerste beurzen in Nederland die het mogelijk maakte om met euro’s in te stappen in crypto en heeft sinds 2013 een reputatie opgebouwd als platform die eenvoudig te gebruiken is voor iemand zonder veel technische kennis. LiteBit heeft een gebruiksvriendelijke website en kan ook worden gebruikt op een smartphone of tablet via de LiteBit app. Aangezien LiteBit een Nederlands bedrijf is, is het platform natuurlijk ook beschikbaar in het Nederlands. LiteBit heeft gebruiksgemak duidelijk hoog in het vaandel staan en daarmee een platform die heel geschikt is voor beginners.

2.3 Betaalmogelijkheden

Welke betaalmethoden kan je gebruiken bij LiteBit? Op LiteBit kun je direct crypto kunt kopen met euro’s door middel van iDEAL (Nederland), Bancontact (België) en SOFORT (Duitsland). Je kunt geld overmaken naar het platform via SEPA-bankwire of bankoverschrijving en dit kan in alle landen worden gebruikt. Een bankoverschrijving kan worden gebruikt om orders te betalen en bankrekeningen te koppelen. Met deze betaalmethode kan het wel tot drie werkdagen duren voordat LiteBit de betaling heeft ontvangen. Bij LiteBit kun je daarnaast ook een virtuele euro balans opbouwen in de vorm van LiteBit credits. Een LiteBit credit staat gelijk aan een euro. Je kunt credits kopen met euro’s of via het verkopen van crypto. Creditcardbetalingen zijn mogelijk met een Visa of Mastercard die gekoppeld is aan een bankrekening.

2.4 Crypto aanbod

LiteBit biedt meer dan 50 cryptocurrencies aan en op het moment van schrijven bestaat het aanbod uit 53 verschillende cryptomunten en tokens. Naast bekende cryptomunten zoals bitcoin (BTC), ether (ETH), litecoin (LTC) kun je ook minder bekende crypto’s kopen zoals Graph (GRT), PowerLedger (POWR) en LTO Network (LTO). Als beginnende belegger in crypto is er bij LiteBit dus genoeg aanbod om van start te gaan.

2.5 Kosten

LiteBit is niet de goedkoopste crypto exchange in Nederland. De handelskosten die LiteBit in rekening brengt variëren per dag, maar liggen vaak rond de 2% a 3%, afhankelijk van de cryptomunt in kwestie. De Bitcoin fees is wel altijd wat lager en bedragen 1,15% om aan te kopen en 0,7% om te verkopen. Deze handelskosten zijn dus vrij hoog in vergelijking met de concurrentie. Als je op zoek bent naar lagere handelskosten, is het misschien verstandig om voor een goedkopere makelaar zoals Bitvavo te kiezen. Om Litebit wat goedkoper te kunnen gebruiker, kun je LiteBit credits gebruiken. 1 Litebit credit is gelijk aan 1 euro. Een LiteBit credit is geen cryptocurrency, maar je kunt op deze manier wel cryptomunten kopen zonder transactiekosten.

3. Verificaties en limieten

Het aanmaken van een account is heel gemakkelijk en neemt slechts enkele minuten in beslag. Voordat je je eerste aankoop kunt maken moet je wel eerst de telefoonnummer-verificatie doorlopen. Eens je telefoonnummer geverifieerd is, kun je dagelijks tot €1.000 spenderen, per week maximaal €3.000 en per maand tot €9.000. Als je meer euro’s wilt gaan investeren, dan moet je naast de telefoonnummer-verificatie ook identiteits- en adresverificatie doorlopen. Na de tier 3-verificatie gelden bijvoorbeeld de volgende limieten: € 35.000 per dag, € 245.000 per week en € 500.000 per maand.

Om het tweede niveau, “Tier 2“, te bereiken, moet je jouw adres verifiëren. Je kunt dan bijvoorbeeld de voor- en achterkant van je identiteitskaart scannen en uploaden naar Litebit. Litebit wil ook je woonplaats verifiëren. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door een foto van een mobiele telefoon of elektriciteitsrekening te maken en deze te uploaden. Voor de identiteitsverificatie is dus een geldig paspoort, ID kaart of Nederlands rijbewijs vereist. Een buitenlands rijbewijs of verblijfsvergunning accepteert LiteBit echter niet. De volgende informatie moet duidelijk leesbaar zijn:

  • Naam 
  • Geboortedatum 
  • Geboorteplaats 
  • Nationaliteit 
  • Geslacht 
  • Datum van afgifte 
  • Geldigheidsdatum 
  • Documentnummer 
  • Machine Readable Zone (MRZ) 

Om het hoogste niveau, Tier 3, te bereiken, zal een Litebit vertegenwoordiger via Skype contact met jou opnemen in een videogesprek om je identiteit te verifiëren. Tijdens het videogesprek word je gevraagd jouw identiteitskaart in de camera te houden, zodat deze gegevens kunnen worden geverifieerd.

4. Hoe cryptocurrencies kopen op Litebit?

De aankoop van cryptocurrencies op Litebit is zeer eenvoudig uit te voeren. Klik eenvoudig op het tabblad “Kopen” in de navigatiebalk en je ziet een vervolgkeuzemenu waarin je een van de beschikbare cryptocurrencies kunt selecteren. Boven de vervolgkeuzelijst kun je zien of en hoeveel eenheden van de cryptocurrencies beschikbaar zijn. Nadat je de gewenste cryptocurrency hebt geselecteerd, kunt je aangeven hoeveel je wilt kopen. Je kunt een bedrag in BTC of een bedrag in euro invoeren.

5. Hoe LiteBit credits kopen

Je kunt LiteBit-tegoeden kopen door de volgende stappen te volgen: Log in op jouw LiteBit-account. Klik op je naam rechtsboven in het scherm. Ga naar ‘Account home/Tegoeden’. Ga naar ‘Kopen’ onder het kopje ‘Kredieten’. Selecteer het gewenste nummer en betaalmethode. Bevestig de bestelling.

LiteBit

6. Conclusie: waarom kiezen voor LiteBit?

LiteBit is een professionele exchange die heel klantgericht is. Als je nog nooit eerder in cryptocurrencies hebt gehandeld, is het normaal dat je een beetje sceptisch bent over de verschillende opties die voor je beschikbaar zijn. LiteBit is voor jou dan de juiste keuze. De beurs bestaat ondertussen al meer dan 8 jaar en heeft zo een stevige reputatie opgebouwd. De beveiliging van LiteBit is in 2017 twee keer in gevaar gebracht, waardoor een deuk in zijn reputatie is ontstaan die nooit zal worden hersteld. Hoewel volgens e-mails die na elke hack naar de getroffen klanten werden gestuurd, werden bij geen van deze twee incidenten bitcoin- of altcoin-fondsen gestolen. Alleen persoonlijke informatie van de klanten werd gestolen.

Alhoewel LiteBit zich duidelijk focus op beginnende investeerders, kunnen geavanceerde handelaren deze uitwisseling gebruiken. Het grootste nadeel van deze crypto beurs zijn de hoge transactiekosten. Het bedrijf deelt ook een deel van jouw gegevens met derden voor hosting, marketing en betalingsdiensten en hier moet je dus ook rekening mee houden.

Jouw crypto veilig opslaan met de Ledger Nano!

Hoe sla jij jouw cryptomunten op? Het is belangrijk om dit op een veilige manier te doen. Daarom raadt Cryptoblogger de Ledger Nano X en de Ledger Nano S aan!

Disclaimer: Dit artikel is geen investeringsadvies, het enige doel van het artikel is informatie te geven over crypto, zodat je er meer over leert begrijpen. Doe altijd zelf onderzoek voordat je besluit ergens in te investeren.

Dit artikel is geschreven door...

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Korting op de Crypto Masterclass!

crypto masterclass review

Nieuwe artikelen!

LiteBit

LiteBit Guide

LiteBit is een Nederlandse cryptocurrency exchange die werd gelanceerd in 2013. De beurs biedt een breed scala aan cryptocurrencies die

Crypto kopen?
Natuurlijk bij LiteBit!

logo van litebit

Crypto Koers!

Bitcoin (BTC)
0.73%
$ 57,670.00
$ 420.99
⇣ 57,255.00
26 Nov
⇡ 59,215.00