bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 40,166.00
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,309.96
tether
Tether (USDT) $ 1.00
binance-coin
Binance Coin (BNB) $ 314.67
cardano
Cardano (ADA) $ 1.27
xrp
XRP (XRP) $ 0.708338
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.209239
usd-coin
USD Coin (USDC) $ 0.998432
polkadot
Polkadot (DOT) $ 14.75
binance-usd
Binance USD (BUSD) $ 1.00

Wat is Numeraire (NMR)? – Complete Uitleg, Koers en Koopgids

numeraire nmr

Inhoud

De cryptomunt genaamd Numeraire (NMR) is een een ERC-20-token gebouwd op de Ethereum blockchain en het product van het hedgefondsbedrijf Numerai dat wetenschappers stimuleert om financiële modellen te voorspellen met behulp van gecodeerde gegevens die aan hen worden verstrekt. Numeraire is een software die fungeert als een hedgefonds dat tot doel heeft gebruikers in staat te stellen aandelen te verhandelen op de Ethereum blockchain.

Het idee achter Numerai is dat gebruikers transacties kunnen doen op basis van artificial intelligence en andere voorspellingen van een wereldwijd netwerk van datawetenschappers die blockchain technologie gebruiken en hun NMR token staken op bepaalde voorspellingen.

Numerai hedge fund

Numerai is een crowd-sourced hedge fund, die gebruik maakt van Artificial Intelligence (AI) om te investeren en voorspellingen te maken en het bedrijf zelf is gevestigd is in San Francisco. Numerai omschrijft zich op zijn website als “The hardest data science tournament on the planet”. Dit hedge fund verschilt van andere hedge funds omdat ze artificial intellegence (AI) gebruiken om voorspellingen te maken. Numerai wil alle informatie over de aandelenmarkt verkrijgen door signalen te accepteren die uit verschillende datasets worden gegenereerd. Om hierin te slagen wordt gebruikt gemaakt van een systeem genaamd Numerai Signals.

hedgefund

Numerai Singles

Numerai Signals is een service die wordt aangeboden door Numerai waarmee gebruikers de waarde van hun signalen kunnen beoordelen, door NMR te staken en waardevolle signalen te valideren en te belonen. In ruil daarvoor gebruikt Numerai de uitgezette signalen en gerelateerde gegevens in het Numerai hedgefonds. Met Numerai Signals kun je beurssignalen uploaden en ontdekken hoe waardevol ze zijn in vergelijking met alle andere signalen op Numerai. Deze signalen kunnen worden gestaked met de NMR cryptomunt en hier kun je een staking reward op verdienen. De beste meest waardevolle signalen worden gebruikt in Numerai’s hedgefonds.

Numerai Tournament

Via het Numerai Tournament kun je machine learning modellen bouwen door gebruik te maken van abstracte financiële gegevens om de aandelenmarkt te voorspellen. Je kunt een dergelijk model staken met de NMR token en dan een verloning ontvangen op basis van de prestatie van je model. Het doel is om een model te bouwen om toekomstige targets te voorspellen met behulp van live functies die overeenkomen met de huidige aandelenmarkt. Je kunt gelijke welke programmeertaal of framework gebruiken om je model te bouwen. Elke zaterdag om 18:00 UTC opent een nieuwe ronde en worden nieuwe toernooigegevens vrijgegeven.

NMR token

NMR is een utility token die kan worden gebruikt om te betalen voor diensten op het Numeraire netwerk. Houders van de Numeraire (NMR) token kunnen elke week hun NMR tokens staken en zo inzetten op specifieke voorspellingen. Op dit moment zijn ongeveer 5.000.000 NMR tokens in circulatie en de maximale hoeveelheid NMR is 11.000.000 tokens. Het Numeraire token werd niet via een Initial Coin Offering (ICO) in circulatie gebracht, in plaats daarvan besloot Numerai om 1 miljoen NMR tokens te distribueren onder 12.000 platformgebruikers met de hoogste activiteitsstatistieken.

Erasure

Erasure is een live protocol op de Ethereum blockchain waarmee NMR kan worden gestaked. Het kopen van goede informatie is moeilijk omdat je de kwaliteit ervan pas kunt beoordelen eens je ervoor hebt betaald en de informatie hebt ontvangen. Dit betekent dat alleen informatie wordt gekocht van vertrouwde bronnen met een goede reputatie. Erasure tracht dit probleem op te lossen. Met Erasure kan een koper de uitgever van de informatie straffen als het geleverde resultaat niet goed is. Op deze manier kan ook informatie worden vertrouwd van personen die geen trackrecord hebben of zelfs anoniem willen blijven.

Erasure Bay

Erasure Bay is een open markt voor informatie van welke aard dan ook, gebouwd op het Erasure protocol. Het is het eerste niet-financiële product van Numerai. Met Erasure Bay wil Numerai hetzelfde doen als Erasure doet met financiële informatie voor alle andere informatie. Op deze manier kan bijvoorbeeld ook “fake news” worden aangepakt. Het internet zorgde er voor dat iedereen toegang heeft tot informatie maar het is echter niet makkelijk om de informatie ook te verifiëren. De informatie op Erasure is te vertrouwen omdat:

  1. Reputatie is permanent — alle activiteit wordt op de blockchain opgeslagen, inclusief wat je wist en wanneer, permanent verbonden met jouw identiteit
  2. Er valt geld te winnen of te verliezen — verkopers van informatie geven hun informatie meer legitimiteit door kapitaal te verbinden aan hun claim. Kopers van deze informatie kunnen de verkoper straffen als de informatie niet correct is
  3. Directe transacties — het betalen en het ontvangen van de informatie gebeuren op hetzelfde moment zonder vertraging of betaling achteraf

Erasure Bay is na Erasure de tweede dApp gebouwd op het Erasure protocol. Het is een marktplaats voor informatie van welke aard dan ook. Het is Numerai’s demonstratie van de kracht van Erasure om het vinden van informatie op het internet zelf ook te verbeteren en het web te decentraliseren.

Hoe werkt Erasure Bay? Je kunt in enkele stappen een verzoek voor informatie indienen en de informatie ontvangen. Eerst moet je NMR vergrendelen als beloning voor je verzoek. Iedereen op de wereld kan deze aanvraag voor informatie vervullen. Het enige wat iemand moet doen is NMR staken en een bestand uploaden met de gevraagde informatie. Dan kan de aanvrager het volgende doen: Geef de beloning vrij als je tevreden bent met de upload of vernietig hun stake als je ontevreden bent. Erasure Bay is gedecentraliseerd, encrypted en daarom altijd toegankelijk voor iedereen. Alle verzoeken worden getweet om zo nog meer transparantie te voorzien.

Artificial Intelligence

Concurrentie van Numeraire

De grootste concurrent van Numeraire is Quantconnect. QuantConnect biedt een gratis backtesting-tool voor algoritmen en financiële gegevens, zodat programmeurs algoritmische handelsstrategieën kunnen ontwerpen. Met het QuantConnect Algorithm Lab kunnen gebruikers algoritmische handelsstrategieën ontwerpen en deze verhandelen op hun persoonlijke effectenrekeningen. QuantConnect verschilt in veel opzichten van Numeraire en maakt ook niet gebruik van zijn eigen cryptomunt.

Numeraire Koers

NMR werd in juli van 2017 op verschillende beurzen voor de eerste keer verhandeld. De prijs begon rond de 100 dollar maar zakte meteen daarna naar minder dan 20 dollar. In de alt-coin bull run van eind 2017 begin 2018 bereikte de prijs een top van iets meer dan 50 dollar. Hierna bleef de prijs zakken tot deze in het eerste kwartaal van 2020 opnieuw begon te stijgen. Net als bitcoin en andere cryptomunten bereikte ook NMR een top in het midden van april, NMR was toen iets meer dan 90 dollar waard. Bij het moment van schrijven is een NMR token ongeveer 31 dollar waard.   De huidige plaats op de ranglijst is nummer 164, met een marktkapitalisatie van $ 156.427.808 USD.

Waar kan ik Numeraire (NMR) kopen?

Wil je Numeraire (NMR) kopen om gebruik te maken van Erasure of Erasure Bay? Of wil je gewoon NMR kopen als investering? De enige Nederlandse handelsplaats waar je Numeraire kunt kopen met iDeal is Bitvavo. Daarnaast kun je Numeraire natuurlijk ook kopen bij Binance, Kraken en andere beurzen. Aangezien NMR een ERC-20 token is dat gebouwd is op de Ethereum blockchain kun je NMR opslaan op gelijk welk Ethereum adres waarvan jij de private keys bezit. NRM tokens kunnen het veiligst worden opgeslagen door gebruik te maken van een Ledger Nano wallet.

Jouw crypto veilig opslaan met de Ledger Nano!

Hoe sla jij jouw cryptomunten op? Het is belangrijk om dit op een veilige manier te doen. Daarom raadt Cryptoblogger de Ledger Nano X en de Ledger Nano S aan!

Disclaimer: Dit artikel is geen investeringsadvies, het enige doel van het artikel is informatie te geven over crypto, zodat je er meer over leert begrijpen. Doe altijd zelf onderzoek voordat je besluit ergens in te investeren.

Dit artikel is geschreven door...

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Korting op de Crypto Masterclass!

crypto masterclass review

Nieuwe artikelen!

bitrobby review

BitRobby Review

Maak jij al gebruik van een crypto tradingbot? Wanneer je geen tijd, energie of moeite in crypto trading wilt steken,

Crypto Koers!

Bitcoin (BTC)
0.02%
$ 40,166.00
$ 8.03
⇣ 39,152.00
29 Jul
⇡ 40,807.00