bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 23,680.34
ethereum
Ethereum (ETH) $ 1,826.18
tether
Tether (USDT) $ 1.00
bnb
BNB (BNB) $ 327.42
usd-coin
USD Coin (USDC) $ 1.00
xrp
XRP (XRP) $ 0.377232
cardano
Cardano (ADA) $ 0.530881
binance-usd
Binance USD (BUSD) $ 1.00
solana
Solana (SOL) $ 41.52
polkadot
Polkadot (DOT) $ 9.57

Wat is Swipe (SXP) en hoe werkt het?

swipe sxp kopen

Inhoud

Swipe (SXP) is beide een software als een digitaal portemonnee die samen zijn ontworpen om gebruikers in staat te stellen fiat en cryptomunten te kopen en uit te geven op fysieke en digitale locaties. In tegenstelling tot andere cryptocurrencies is Swipe niet alleen een protocol dat wordt aangedreven door een gedistribueerd netwerk maar Swipe is een volledig ecosysteem met een gedecentraliseerde portemonnee met de mogelijkheid om cryptomunten te kopen en verkopen, een Visa Debit Card en een utility token genaamd de SXP-token.

Welk probleem lost Swipe op?

Swipe maakt gebruik van een gedecentraliseerd systeem en een digitale wallet om een brug te vormen tussen de fiat- en cryptocurrency-werelden. Momenteel zijn de cryptocurrency-sector en de traditionele financiële sector nog steeds van elkaar gescheiden en dit tracht Swipe op te lossen. Swipe maakt namelijk de verbinding met en werkt samen met grote betalingsnetwerken om gebruikers in staat te stellen betalingen uit te voeren door gebruik te maken van cryptomunten. Een groot probleem dat Swipe probeert te verhelpen, zijn hoge kosten bij het gebruik van betaalkaarten. In de traditionele markt moet een vergoeding worden betaald elke keer dat je jouw pinpas gebruikt. Deze kosten kunnen oplopen en nemen een groot deel weg van de potentiële winst van bedrijven met een kleine marge. Swipe (SXP) brengt echter geen kosten in rekening voor zijn bankpasdiensten.

Hoe werkt Swipe?

Swipe is een cryptocurrency platform dat cryptocurrencies en fiat samenbrengt via zijn 3 hoofdproducten. De drie belangrijkste producten van Swipe zijn de Swipe Visa Debit Card, de Swipe multi-asset mobiele portemonnee en de Swipe Token (SXP). Met Swipe kunnen bedrijven en ondernemingen virtuele en fysieke betaalkaarten maken, beheren en distribueren met hun merk erop. Swipe van zijn kant beheert alle regelgevende, nalevings- en netwerkverantwoordelijkheden van de integratie. Bedrijven kunnen zelfs gebruikmaken van de licenties en bankpartners van het bedrijf.

De Swipe Visa Debit Card

Een Swipe Wallet kan worden gekoppeld aan de Visa Debit Card en een smartphone-applicatie, waardoor een ervaring wordt geboden die bekend is bij traditionele mobiele portemonnees. De betaalpas heeft de mogelijkheid om tot 8% cashback in bitcoin te ontvangen, samen met gratis Spotify-accounts. Swipe brengt geen kosten in rekening voor zijn betaalpassen. In plaats daarvan staken de gebruikers SXP-tokens om toegang te krijgen tot een Swipe Debit Card met extra voordelen. Hoe meer SXP-tokens gebruikers op het Swipe-netwerk staken of vergrendelen, hoe meer voordelen ze ontvangen. Er zijn 4 niveaus van betaalpassen: Saffron, Sky, Steel en Slate, met verschillende voordelen verbonden.

Swipe (SXP)

Swipe multi-asset mobile wallet

De Swipe multi-asset mobile wallet fungeert als het belangrijkste toegangspunt tot het ecosysteem van Swipe en kan worden gebruikt voor het opslaan en beheren van een breed scala aan activa, waaronder zowel cryptocurrencies als fiatmunten. De multi-asset mobile wallet van Swipe is ook waar de Swipe Visa Debit Card wordt beheerd. De fondsen die worden opgeslagen op de wallet kunnen worden gebruikt om te betalen met de betaalpas op alle plaatsen waar VISA ondersteund wordt.

De functie van de SXP-token

Het hele ecosysteem wordt aangedreven door de Swipe Token (SXP), die fungeert als “brandstof” voor het Swipe-netwerk en wordt gebruikt voor het betalen van transactiekosten. Houders van SXP-tokens komen in aanmerking voor exclusieve kortingen op de Swipe-app en de token kan worden gebruikt om betalingen te doen via de Swipe Debit Card. SXP is de native cryptocurrency die het hele ecosysteem van producten aandrijft en de gedecentraliseerde protocollen regelt. De token dient als het primaire betaalmiddel, een betalingsprotocol dat momenteel fungeert als een debit card platform en een portemonnee voor digitale activa.

De SXP-token heeft drie functies: kortingen voorzien aan de gebruikers die de token staken, de SXP-token dient als governance token in een gedecentraliseerd systeem en ten derde dient de token om transacties te vergoeden en betalingen uit te voeren. Gebruikers kunnen SXP gebruiken voor transactiekosten op het ecosysteem van Swipe zoals voor de Swipe Wallet en de Swipe Debit Card. Houders van SXP-tokens kunnen voorstellen maken en stemmen over protocolwijzigingen op het Swipe-netwerk. En gebruikers van Swipe kunnen SXP gebruiken om te betalen bij meer dan 60 miljoen verkopers wereldwijd en om transacties te doen op de Ethereum- en Binance-blockchain.

betalen met Swipe SXP

Swipe.io en DeFi

Het Swipe-netwerk leeft op Ethereum en de Binance Smart Chain. Als zodanig geniet het van alle beveiliging en functies van deze smart contract platformen. SXP-gebruikers kunnen hun crypto opslaan in elke ERC-20- of BEP-2-compatibele portemonnee en handelen op populaire DEX’s zoals Uniswap. Crypto-spaarrekeningen zijn op dit moment een van de populairste DeFi-functies. Gebruikers verdienen rente voor het staken van een bepaalde cryptocurrency, net zoals een bank jouw rente betaald op je spaarrekening. Het grootste verschil tussen het vastzetten van cryptomunten en traditionele spaarrekeningen is dat je veel hogere rentetarieven verdient op je crypto. Sinds eind 2020 ondersteunt de app vier stablecoins: USDT, USDC, BUSD en DAI en twee fiat-valuta’s USD en EUR.

Swipe.io vs. Crypto.com

Een van de verschillen tussen Swipe.io en Crypto.com is dat de Swipe zijn hoofdkantoor in de Filippijnen heeft, hoewel het ook kantoren heeft in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Singapore en Canada. Aan de andere kant heeft het Crypto.com zijn hoofdkantoor in Hong Kong. Zowel Swipe.io als Crypto.com hebben een debit card en digitale portemonee gecreëerd waarmee gebruikers cryptomunten kunnen uitgeven gelijk waar met VISA kan worden betaald. Swipe.io werd overgenomen door Binance en Crypto.com is onafhankelijk. Beide SXP en CRO-tokens kunnen worden gezien als deflatoire munten. In tegenstelling tot de meeste andere cryptocurrency-betaalpassen zoals ook Crypto.com, kun je met de Swipe Debit Card rechtstreeks aankopen doen met cryptomunten, zonder te moeten converteren.

Hoe wordt SXP verdeeld?

Het team van Swipe besloot het maximale aanbod van SXP te beperken tot 300 miljoen tokens. Het verbranden van munten zal de totale voorraad echter geleidelijk verminderen totdat er nog slechts 100 miljoen tokens over zijn. Een deel van het totale aanbod wordt gedistribueerd naar SXP-gebruikerswereldwijd. Het aanbod van SXP wisselt echter regelmatig. Elke maand wordt 600.000 SXP toegewezen voor bedrijfsactiviteiten van het bedrijf achter Swipe en elk jaar wordt 10.000.000 SXP beschikbaar gesteld voor het Swipe-team en de oprichters. Daarnaast wordt 1.200.000 SXP elke maand beschikbaar gesteld voor rewards, inclusief staking en andere incentives. Het lijkt er misschien op dat het circulerende aanbod van SXP steeds gaat toenemen totdat het maximale aanbod is bereikt, maar vanwege token-verbrandingen is dat toch niet het geval.

De koers van SXP

Swipe heeft ongeveer $24 miljoen opgehaald in een reeks particuliere en openbare tokenverkopen. Ongeveer 60 miljoen SXP werden verkocht op deze manier, wat neerkomt op 20% van de initiële tokenvoorraad. In 2020 werd Swipe overgenomen door de cryptocurrency exchange Binance. De token SXP wordt al sinds augustus 2019 verhandelt op verschillende beurzen en de prijs van één SXP-token stond dan op $0,23. De prijs ging hierna stijgen maar minder dan een jaar later, in maart van 2020, werd een laagtepunt bereikt van $0.16. Hierna ging de prijs opnieuw stijgen in mei van 2021 werd een all-time high bereikt van $5.79 bereikt. Op het moment van schrijven, september 2021, staat de prijs van één SXP-token op ongeveer $2,15.

Waar SXP kopen in Nederland?

SXP kun je in Nederland kopen bij Litebit, FTX Exchange, Bitcoin Meester, Bitvavo en Binance. Bij Bitcoin Meester kun je ook SXP kopen met iDeal. Vroeger kon dit ook bij Binance, maar deze dienst werd stopgezet. De Swipe Token (SXP) is zowel beschikbaar als een ERC-20-token (op Ethereum) en als een BEP-2-token (op de Binance Chain). Daarom kun je SXP eenvoudig opslaan in elke crypto-portemonnee die ERC-20- of BEP-2-tokens ondersteunt. Aangezien de SXP-token op de Ethereum-blockchain en de Binance-blockchain gebouwd is, en SXP dus een ERC-20 token of BEP-2-token is, kun je de token op elk Ethereum of Binance adres vasthouden waarvan je de private keys bezit. Wij raden natuurlijk aan om een hardware wallet te gebruiken zoals de Ledger Nano om je SXP-tokens nog veiliger op te bewaren.

Jouw crypto veilig opslaan met de Ledger Nano!

Hoe sla jij jouw cryptomunten op? Het is belangrijk om dit op een veilige manier te doen. Daarom raadt Cryptoblogger de Ledger Nano X en de Ledger Nano S aan!

Disclaimer: Dit artikel is geen investeringsadvies, het enige doel van het artikel is informatie te geven over crypto, zodat je er meer over leert begrijpen. Doe altijd zelf onderzoek voordat je besluit ergens in te investeren.

Dit artikel is geschreven door...

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Korting op de Crypto Masterclass!

crypto masterclass review

Nieuwe artikelen!

Crypto kopen?
Natuurlijk bij LiteBit!

logo van litebit

Crypto Koers!

Bitcoin (BTC)
2.55%
$ 23,680.34
$ 603.85
⇣ 22,872.13
10 Aug
⇡ 24,068.45