bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 39,607.00
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,287.76
tether
Tether (USDT) $ 0.997339
binance-coin
Binance Coin (BNB) $ 311.14
cardano
Cardano (ADA) $ 1.26
xrp
XRP (XRP) $ 0.699899
usd-coin
USD Coin (USDC) $ 0.998681
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.207275
polkadot
Polkadot (DOT) $ 14.60
binance-usd
Binance USD (BUSD) $ 0.997225

Wat is SafeMoon? Complete uitleg, Koers en Koopgids!

safemoon

Inhoud

SafeMoon is een van de vele cryptocurrencies die je de laatste tijd ziet opkomen. Omdat er steeds meer vraag is naar cryptovaluta, zie je ook steeds meer nieuwe munten ontstaan. Voordat je zelf wilt investeren in SafeMoon, raden we je aan om eerst even onze uitleg over de cryptomunt te lezen. We leggen je uit wat SafeMoon is, waarna we stap voor stap vertellen hoe je zelf SafeMoon kunt kopen.

Wat is SafeMoon?

logo van safemoon

SafeMoon is een nieuwe cryptomunt, maar wat is SafeMoon eigenlijk? Het is in ieder geval een cryptocurrency die draait op de Binance Smart Chain (BSC). Als we de whitepaper van SafeMoon bekijken, zien we dat deze coin aangeeft ‘100% community driven’ te zijn, en dus is gemaakt met oog op de belegger. Ze noemen zichzelf een eerlijke cryptomunt. Dit onderbouwen ze door aan te geven dat het team van SafeMoon hun eigen munten heeft verbrand, en ze zelf dus ook gewoon moesten deelnemen aan de presale, zoals anderen dat ook moeten doen. Je ziet vaak dat het team van een cryptoproject zelf een groot aantal cryptomunten of tokens achterhoudt. SafeMoon doet hier niet aan mij, gezien ze dit oneerlijk tegenover andere beleggers vinden.

Investeerders kunnen ook geld verdienen door middel van een beloningssysteem. Mensen die SafeMoon lang vasthouden, krijgen extra coins, terwijl mensen die SafeMoon verkopen gestraft worden. Op het moment dat je besluit om SafeMoon te verkopen, moet je 10% afdragen aan SafeMoon. Daarvan gaat 5% terug naar de investeerders, terwijl de andere 5% wordt gelinkt aan BNB-coins. Op deze manier wordt de liquiditeit van PancakeSwap voorzien.

Wat zeggen anderen over SafeMoon?

Op online fora wordt er veel gespeculeerd over SafeMoon. De hype is dus ontzettend groot. Toch is er ook veel kritiek op SafeMoon. Zo geven gebruikers van Reddit aan dat SafeMoon een ontzettend gevaarlijke munt is, die compleet zal instorten op het moment dat het op de grote exchanges beschikbaar komt. Volgens hen is het dus ontzettend risicovol om in SafeMoon te beleggen.

Aan de andere kant zijn er ook gebruikers die aangeven in SafeMoon te investeren omdat er veel geld mee te verdienen is. Er wordt bijvoorbeeld een link gelegd met Dogecoin en Hoge. Beide munten schoten omhoog, waarna de koers compleet instortte. Dit waren misschien geen cryptomunten die zouden werken voor de lange termijn, al zijn er wel genoeg mensen ontzettend rijk van geworden.

Op welke crypto exchanges is SafeMoon te koop?

SafeMoon is op dit moment alleen te koop op PancakeSwap. Dit is een gedecentraliseerde crypto exchange (DEX). Je zult een wallet als TrustWallet of MetaMask Wallet moeten koppelen, om SafeMoon in op te kunnen slaan. Omdat SafeMoon op de Binance Smart Chain draait, is het alleen mogelijk om SafeMoon met Binance Coin (BNB) te kopen.

De koers van SafeMoon

SafeMoon is nog een vrij nieuwe munt, gezien deze pas in het eerste kwartaal van 2021 is gelanceerd. Toch is SafeMoon al toegevoegd aan CoinMarketCap. De koers van SafeMoon kun je hier bekijken:
https://coinmarketcap.com/currencies/safemoon/

Roadmap van SafeMoon

man op de maan

In het eerste kwartaal van 2021 is het protocol gelanceerd. SafeMoon begon met het uitbreiden van het team, het maken van de website en het ophalen van donaties. Dit is ook de fase waarin de presale van SafeMoon plaatsvond. In deze fase is SafeMoon alleen nog te koop op Pancake Swap.

Het tweede kwartaal van 2021 staat in het teken van het opzetten van een eigen SafeMoon Wallet en het verkopen van merchandise. Dit wordt in het derde kwartaal gevolgd door SafeMoon beschikbaar te maken op de grote crypto exchanges. Men verwacht dat dit ook het moment is dat het grote publiek in zal stappen, gezien het voor de beginnende crypto trader lastig is om SafeMoon te kopen op een decentrale exchange (DEX).

SafeMoon sluit het vierde en laatste kwartaal van 2021 af door de NFT Marketplace en staking te lanceren. Dat is ook de fase waarin ze gaan kijken waar SafeMoon voor gebruikt zou kunnen worden.

Hoe kun je SafeMoon kopen?

In het begin van 2021 is het alleen nog mogelijk om SafeMoon via PancakeSwap te kopen. Eerst zul je jouw TrustWallet of MetaMask wallet moeten koppelen aan PancakeSwap. Vervolgens kun je met Binance Coin (BNB) SafeMoon kopen. We leggen je hieronder stap voor stap uit hoe je dat doet.

 1. Maak eerst hier een account aan bij Binance.
 2. Via iDeal of creditcard kun je geld storten op jouw Binance account.
 3. Koop het aantal BNB ter waarde van de SafeMoon die je zou willen kopen.
 4. Zorg ervoor dat je een MetaMask Wallet hebt. Deze kun je hier aanmaken.
 5. Voeg Binance Smart Chain aan de netwerken binnen je MetaMask Wallet.
  1. Network Name: Binance Smart Chain New RPC
  2. RPC Url: https://bsc-dataseed1.binance.org/
  3. Chain ID: 56
  4. Symbol: BNB
  5. Block Explorer URL: https://bscscan.com
 6. Zorg ervoor dat je het BSC-netwerk selecteert, en stuur BNB naar het adres van je MetaMask Wallet.
 7. Ga naar https://pancakeswap.finance/ en koppel je MetaMask Wallet, door rechtsboven op ‘Connect’ te klikken.
 8. Klik in het linkermenu op Trade -> Exchange.
 9. Stel een slippage van 11% in, en geef aan hoeveel BNB je wilt investeren in SafeMoon.
 10. Zoek naar een token en vul vervolgens het volgende adres in:
  1. 0x8076c74c5e3f5852037f31ff0093eeb8c8add8d3
 11. Selecteer vervolgens SafeMoon, en koop de munt.
 12. Ga nu naar je MetaMask Wallet, en klik op ‘Voeg token toe’, waarna je hetzelfde adres als bij stap 10 toevoegt. Nu is de SafeMoon zichtbaar in je wallet.
 13. Gefeliciteerd, je bent in het bezit van SafeMoon! To the mooooon!
safemoon in metamask wallet

Hoe kan ik SafeMoon verkopen?

 1. Log eerst in op je MetaMask. Vanuit hier ga je namelijk de SafeMoon verkopen.
 2. Ga naar https://pancakeswap.finance/ en koppel je MetaMask Wallet, door rechtsboven op ‘Connect’ te klikken.
 3. Klik in het linkermenu op Trade -> Exchange.
 4. Bij ‘From’ zoek je naar een token en vul vervolgens het volgende adres in:
  1. 0x8076c74c5e3f5852037f31ff0093eeb8c8add8d3
 5. Selecteer vervolgens SafeMoon, geef aan hoeveel SafeMoon je wilt verkopen en selecteer vervolgens dat je BNB wilt ontvangen.
 6. Vervolgens klik je op ‘Sell’, waarna je de verkoop afhandelt via MetaMask.
 7. Ga nu naar je MetaMask Wallet. Hier zou je nu (of na een aantal minuten) moeten zien dat er BNB in je wallet staat, en er SafeMoon munten weg zijn.
 8. Vervolgens kun je de BNB naar je Binance wallet sturen, zodat je jezelf kunt laten uitcashen.

Hoe vind ik de juiste cryptomunt?

Het vinden van de juiste cryptoparel is een kunst op zich. Vooral is het belangrijk om genoeg kennis op te doen over cryptocurrencies, voordat je hier mee begint. Dat kun je doen door bijvoorbeeld de Crypto Masterclass van AllesOverCrypto te volgen. Hier leer je alles met betrekking tot crypto trading!

Disclaimer: Dit artikel is geen investeringsadvies, het enige doel van het artikel is informatie te geven over crypto, zodat je er meer over leert begrijpen. Doe altijd zelf onderzoek voordat je besluit ergens in te investeren.

Dit artikel is geschreven door...

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp

23 reacties

 1. Ha Matt, dank voor deze duidelijke uitleg. Het is me gelukt om hiermee Safemoon te kopen. De koers gaat ook nog steeds lekker. Kan je hier ook nog uitleggen hoe ik ooit Safemoon moet verkopen en de opbrengst kan opnemen? Ik vind Metamask nog erg lastig om dit zelf te ontdekken en veilig te doen.

  1. Hey Menno,
   Bedankt voor de reactie. SafeMoon is inderdaad lekker aan het gaan. De tekst heb ik aangevuld met de uitleg over hoe je SafeMoon kunt verkopen!

 2. Hi Matt

  is er nog meer info over dit soort munten en waar kan ik die vinden om mijzelf er in te kunnen verdiepen?
  dit omdat ik toch wat meer long wil gaan ipv het day traden.

  groetjes Patrick Doorschodt

  1. Hey Patrick,
   Thanks voor je reactie! We proberen zo veel mogelijk cryptomunten te behandelen op CryptoBlogger.nl. Welke cryptomunten zou je graag snel willen zien op onze website?

   1. Hoi Matt.

    ik zou graag een beetje willen vergelijken wat een concurrent is van safemoon zeg maar.
    een spaar munt zeg maar tot die munt op meerdere exchange’s terecht komt

    1. Hey Patrick,
     Ik zal op zoek gaan naar wat interessante munten die nog niet op de grote exchanges terecht is gekomen. Dan gaan we die de komende weken ook op Cryptoblogger plaatsen 🙂

 3. Hey Matt,

  Leuk je blogs te lezen, zit ook begonnen in de crypto (beginneling).
  Heb nu ook in Safemoon, dat loopt tot heden goed.
  Waar ik eigenlijk ook wel benieuwd naar ben in welke crypto jij zit en wat zou je nu kopen ?

  Kan je daar is een blog over maken / discussie starten ?

  Groet,

  Sonny

  1. Hey Sonny,

   Persoonlijk deel ik niet graag in welke munten ik zit, omdat ik anderen niet wil aansporen mijn keuze’s op te volgen. Ik wil je juist aanraden om zo veel mogelijk over blockchain en crypto te leren, zodat je zelf begrijpt waarom je in een munt zou moeten investeren. Misschien dat ik daar in de toekomst anders over denk, en dan zal ik er een blog over schrijven 🙂

 4. Hey Matt,

  Ik probeer een BNB withdrawal te doen vanuit Binance naar MetaMask, maar ik krijg alleen BEP2 als Withdrawal Network optie in Binance en dus niet BEP20 (BSC). Weet jij wat ik moet doen om BEP20 (BSC) als optie te krijgen of welke tussenstap ik moet doen om daar te komen?

  Alvast bedankt! Gr. Mike

  1. Hey Mike,

   Hiervoor zou ik even contact opnemen met Binance. Ze zullen je dan snel kunnen helpen. Ik kan zo niet zien in welk scherm je zit en of je misschien enkele instellingen verkeerd hebt staan. Succes!

 5. Beste Matt,

  op Pancakeswap kopen lukt mij niet.
  tot stap 10 gaat alles goed !
  maar bij het kopen gaat het fout.
  ik wil bijvoorbeeld met 0,01 BNB Safemoon kopen.
  omdat de fee erg hoog is geeft pancakeswap dan steeds een error.

  weet jij hoe ik dit kan oplossen ?

 6. Hey Matt,

  Ik heb een BNB withdrawal uitgevoerd vanuit Binance naar mijn MetaMask wallet, met de gespecificeerde gegevens. Echter ik BNB niet in mijn metamask wallet. Heb jij enig idee waar ik moet zijn c.q. moet zoeken om de BNB in mijn metamask wallet te krijgen..?

  Alvast bedankt! Nick

 7. hi Matt,

  Bedankt voor de duidelijke uitleg.
  Kun je mij laten weten waarom je een slippage van 11% in moet stellen?
  Alvast bedankt.

  Groeten
  Anita

 8. Hi Matt, dank voor je uitleg! Ik heb de stappen gevolgd om SAFEMOON aan te schaffen. Maar ik zie niet wat de waarde er nu van is. Hoe zie ik wat de waarde van de SAFEMOON nu is in MetaMask?

 9. Hallo,

  Ik had een vraagje over het verkopen. Moet je hier echt binance wallet voor hebben? Ik heb mijn Safemoon op Trust wallet staan en heb verder geen andere wallet.

  Groetjes
  Romy

  1. Hi Romy,
   In dit voorbeeld maken we gebruik van Binance wallet, maar een Trust Wallet is ook goed. Succes!

 10. Hoi Matt, ik heb een vraagje. Ik heb nu een wallet bij metamask en heb SAFEMOON gekocht en omdat SAFEMOON is een onderdeel van binance is , is het mogelijk naar binance wallet te swapen?
  Mvgt, vu

  1. Hey Chantal,
   Dit komt doordat je nieuwe coins ontvangt zolang je SafeMoon in je bezit hebt. Wanneer iemand het netwerk verlaat, betaald hij 10% aan het netwerk. Hiervan gaat 5% naar alle tokenhouders. Op deze manier verdien je dus extra geld!

 11. Hoi Matt, dank voor je uitleg.
  Safemoon swappen naar BNB lijkt simpel dankzij je uitleg. Echter na de swap op pancake wordt er bevestiging gevraagd aan metamask. Daar gaat het niet goed bij mij ik moet allerlei getallen invullen en kan niet de verkoop bevestigen. Kortom ik doe iets niet goed blijkbaar, kun jij mij duiden wat ik fout doe?
  De metamask staat goed denk ik 24 uur terug andersom lukte het wel met het aangemaakte account.
  Hopelijk weet jij antwoord.
  Groet,
  Hennie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Korting op de Crypto Masterclass!

crypto masterclass review

Nieuwe artikelen!

bitrobby review

BitRobby Review

Maak jij al gebruik van een crypto tradingbot? Wanneer je geen tijd, energie of moeite in crypto trading wilt steken,

Crypto Koers!

Bitcoin (BTC)
2.65%
$ 39,607.00
$ 1,049.59
⇣ 39,152.00
29 Jul
⇡ 40,617.00